Wednesday, 29 February 2012

HORMAT vs RESPECT !

Assalamualaikum...

Hello peeps,
No matter how old you are, but if you're not respect me. i'm not gonna respect you !

Boleh tak cakap macam tu... hahaha... Heppp ! Tampar manja-II nanti, baru tau ! Jeling-II jam kat atas meja, aku tak basuh uniform lagi... habesss lahhh... ini lah jadi nyerr kalau berdating ngan belog... sweet sangat beliau sampai tak sanggup nak berjauhan. heeheehee... senyum simpul sampai cuping telinga.

Alahaii... kembali ke normal. Idea ni terbit di saat bulan sedang membuat moon show nun di awan. teringat plak lagu yuna (bulan di tutup awan), heeheeheee. Tapi tadi sempat menjengah bulan kat tingkap.. beliau menonjolkan diri beliau. berpulang kepada topik di atas. Susah ke nak melaksanakan tanggungjawab hormat-menghormati ni ? bukan nyerr nak angkat batu sebeban pon. betul tak ? Hanya perlu rasa hormat antara satu sama lain. Kalau ngan kawan sendiri tak hormat, ngan family macam mana ? orang sekeliling ? Haisshhh... hormat atau omputih cakap respect, penting dalam hidup kita. Kalau kita nak orang respect kita, kita kena belajar untuk respect orang lain. Tak kira tua atau muda. Hidup kita ni bukan selamanya di atas bumi ni. Ini hanya dunia khayalan yang sementara je, akhirnya nanti kita akan bersama-Nya.

p/s: please have some respect to others. wink.

2 comments:

Jefry Dewangga said...

Assalamualaikum Bismillah Alhamdulillah | Wah wah Moon Show di awan, ap ndak kurang jauh ta, Ke pluto ajah mbak....??

Trima ksih, n jgan lupa visit back ya on The Google 7Bloggers

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Jefry Dewangga hahaha... pluto mcm jaoh sgt-2 lahh...