Wednesday, 11 April 2012

Reminder for Me and You

Assalamualaikum...

Hello people,
Mesti semua orang dah tau pasal bencana yang berlaku tadi kann ? Of course lah tau, tak tengok berita on TV pon dah boleh tau sebab ramai facebookers yang update pasal tu. After done my solat maghrib, aku teros online. Oh such a bad habit ! Muuahahahaha. So, disini aku nak ucapkan takziah kepada mereka yang sedang menghadapi bencana tersebut. Semoga Allah melindungi kita semua.

Sesimple itu je ke entri aku ? Oh tidak sama sekali. This idea came out masa sedang syok layan facebook, and aku pun sempat post kat facebook begini

" Log in facebook terus terbaca pasal gegaran sana sini dan semua mula berdoa bila Allah mula bagi signal. Kalau takde signal ? semua terus dalam kealpaan dunia. Semoga kita sentiasa di lindungi olehNya ♥"


Well, korang boleh tengok ramai yang mula berdoa masa Allah mula bagi signal tapi how many of those people yang ambil iktibar dengan apa yang berlaku. Konon-konon berdoa hope everything will be okay. Konon- konon berharap semua selamat. YES memang betul niat tu. But then what ? Did you guys take iktibar from what had happened ? Still, there is a lots of people yang dating over here and there. Still having fun with the their own world. I am not saying that I am a good person, NO ! I'm only ask for people out there to be reminded yang dunia ini hanya sementara. Why people keep worrying about the dunia but not akhirat ? This things keep on playing through my mind. When something bad happens then people start to pray, kenapa masa sedang gembira dan bersuka ria, kita tak berdoa ? Masa sedih, susah ingat pada Allah tapi masa senang ? Tepuk dada tanyakan hati.

Ini hanya luahan hati aku je, Allah dah mula beri petanda janganlah kita semua leka. Dunia ini hanya sementara dan akhirat yang kekal selamanya. Ini bukan untuk mengaibkan sesiapa jua, tapi peringatan untuk aku juga. Aku juga insan yang lemah yang sentiasa perlukan bimbingan.

Kotak Hati: Allah tak pernah tinggalkan kita. Tapi kita ......... 
Rasa Hati: still hoping for the best from Allah.

14 comments:

mia cascadia wit ham sansan said...

mmg xpuas hati pun.. =P

Azhafizah[フィザ] said...

Allah S.W.T menduga kita.sentiasa kene beringat dan beristiqamah..insyaAllah..

Nads Couture said...

saje blog walking..jumpa pula blog ni..nice blog..

zera eira said...

ni semua peringatan utk kita bersama kan? btw, berdoalah supaya kita semua selamat. :)

!~ Dolly Auliya ~! said...

@mia cascadia wit ham sansan heeeeeeee ><

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Azhafizah[フィザ] betol tuu. peringatan Allah supaya manusia tak lalai. ^^

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Nads Couture hehehe... thanks yepp >,<

!~ Dolly Auliya ~! said...

@zera eira insyaAllah. ><

-SUPERGIRL- said...

fb pon turut bergegar smlm . hehe

CikZaitul said...

nice blog lah..tertarik bace cite kamu..

Badrina Ibtisam said...

Peringatan untuk kita.. Sama2 kita brdoa ye :)

!~ Dolly Auliya ~! said...

@-SUPERGIRL- bergegar dgn post pasal tsunami ye dak ? hehehe...

!~ Dolly Auliya ~! said...

@CikZaitul winkwink ^^ .. terima kasih. peace. ^^V

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Badrina Ibtisam yepp... betul betul betul...