Monday, 19 March 2012

\\ One Step Forward //

Assalamualaikum...

Hello people,
Today is my first day at psychiatric ward, and I was like errrrrrrr.. how am I going to handle all the patient? Yes, I am scared because posting kali ni memang mencabar fizikal dan mental. Perlu ready awal-II tak boleh main redah jekk sebab penjagaan pesakit mental berbeza dengan pesakit yang normal * aku sudah mula untuk bermotivasi dan ayat yang skema itu seni.. kuuikuikui *

Masuk je kat wad, seperti biasa ambil report, so that kita tahu apa yang perlu dibuat. Ini penting bukan omong kosong... chewahhh... adakah kata-kata aku mengerunkan? * angguk bila perlu.sekian *. Back to the past, lepas siap report kami ramai-ramai mengemas katil. Kemudian melihat pesakit makan. Ini bukan sekadar melihat dengan mata kasar tapi dengan mata yang tak kasar okehhh... Huhuhuhu..

Next, tengok prosedur ECT. Tahukah anda bahawa ECT adalah ringkasan kepada ElectroConvulsiveTherapy? Okehh. Tak payah pening kepala sangat sampai hotak berpusing 360darjah, tekan perkataan tersebut dekat pakcik google, nanti beliau secara baik hati dan rendah diri nyerr akan bagi jawapan kepada persoalan di minda korang. Ayat yang agak kejam dan seperti kedekut ilmu. Hohohoho... dont worry peeps, entry akan datang aku story pasal ini. Peace ^^v.

Nak di ceritakan disini ialah, kesihatan fizikal penting tapi jangan dilupakan mental kita... Jangan memandang pesakit mental ini seperti mereka ini menjijikkan, menakutkan atau tidak patut berada bersama kita, mereka boleh berubah tapi dengan bantuan kita juga. Jangan judge orang dengan mata kasar dan berdasarkan ikut suka hati okehh...

Aku tak mampu nak bina ayat mengikut tatabahasa yang baik hari ini. Kelaparan sedang menguasai diri ini, dan ini tidak adil tidak adil tidak adil buat diriku yang perlu kerja syif pagi pada keesokan harinya. Sesungguhnya kau menyatakan dua permasalahan disini yekk... Okehhh, kemulaan untuk merapu. Better I stop, before I start talking nonsense... winkwink..

Kotak Hati: Sometime haters are helpful because we can improve ourself, but too much talk that know nothing will becomes stressful. Take a good care of yourself people.Till then, good night. \o/

7 comments:

cik chemist said...

ditag
http://luvlypolkadot.blogspot.com/2012/03/1st-giveaway-by-ain.html

!~ Dolly Auliya ~! said...

@cik chemist okie dear.. :)

hamzah ian said...

mental nak sihat lagu mana?

!~ Dolly Auliya ~! said...

@hamzah ian semua pnyakit ada ubatnya cekk... huhuuhuu... kita yg normal ni pon boleh jd sakit jugak, ye dak ? so,bg sokongan kat mereka dan jgn pinggirkan mereka...

Yasmin Aris ♥ said...

kadang-kadang haters ni annoying lah kan ==

Yasmin Aris ♥ said...

kadang-kadang haters ni annoying lah kan ==

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Yasmin Aris ♥ betolll... sangat annoying kalau dah lebih2 campur hal org lain..