Saturday, 24 March 2012

SEGMEN CIK MUN : DIA PILIHAN KU . . . CIKGU !

Assalamualaikum...

Hello people,


First, cikgu yang paling aku ingat masa zaman muda mudi dahulu kala ialah Cikgu Ismail, beliau guru Bahasa Melayu... Memang best jek kalau dia masuk kelas. Sangat sempoi, tak kira dalam kelas mahupun luar kelas... Dia hitam manis. Ingat lagi ayat dia kalau jumpa ktorang...

Cikgu Ismail : Ehhh, korang tau tak, ada orang cakap..... *berkata dengan penuh semangat dan mata berkaca-kaca*
Aku : cakap apa cikgu ? *curiousity yang sangat mendadak* 
Cikgu Ismail : ada orang cakap... * penuh excited *
Aku : cakap apa cikgu ? * tahap ingin tahu sgt tinggi *
Cikgu Ismail : orang cakap saya handsome ! *pasto dia gelak then teros berlalu pergi*
Aku : ......... *terkedu* -.- ' 
(tolonglah bayangkan situasi ini)

Kalau dalam kelas, dia dengan selamba rock kapak nyerr, panggil nama ktorang dengan nama-nama seperti joyah, timah, bedah, senah dan so on...

Second, Cikgu Hafiz iaitu merangkap guru Bahasa Inggeris. Hemmm, cikgu ni paling aku suka bersenda gurau dengan beliau dan beliau pun suka mengenakan aku dalam kelas. Aisehhman ! Saya malu cikgu. Hahahahaha... Aku masih teringat semasa kelas tambahan, beliau mengajukan soalan pasal novel form 5 dulu * sumpah tak henggat ! *, aku pun dengan selamba manusia menjawab sesempoi yang boleh. Habess satu kelas gelak dengar jawapan aku. Tak pasal-pasal kena ketuk kepala. Adehhh, it's hurt sir ! Huuuu... T.T

Kalau boleh nak buat video sebab banyak benda nak story, tapi aku ni sangat lah pemalu orang nyerrr...-.- ' 

Bekas anak murid yang aku tag ialah awakawak dan awak

Kotak Hati: agak-agak, cikgu ingat saya lagi tak ? wondering sungguh... hemmm

8 comments:

CikMunBlogger said...

wah ! sempoi gila cikgu BM awk . hehe :)))

mun pun suka ckgu BI mun :P

thanks join !

edcoustic naz ismail said...

hahaha..cm dh biasa la ngn situasi nie.huu..thankz for the tag tau..

edcoustic naz ismail said...

hehehe..suke2..thankz tag naz..prasan gler cikgu bm 2..huu

!~ Dolly Auliya ~! said...

@edcoustic naz ismail hahaha,,, tu lahh. seronok sgt kalau ingat masa sekolah dulu... welcome...

AlyNn NyzAa said...

dtg singgah dr segmen sama...kite da folo cni ^^

Pecinta pink^^ said...

salam sggah bw dari segmen yg same^^
http://akmaluv90.blogspot.com/2012/03/segmen-cik-mun-die-pilihanku-cikgu.html..jmput bace,,hikhik..maseh:)

!~ Dolly Auliya ~! said...

@AlyNn NyzAa macehhhh !

!~ Dolly Auliya ~! said...

@Pecinta pink^^ hehehehe.. insyaAllah :)